Mobilne zubne proteze su nešto što vežemo za starije ljude, a često ih zamišljamo u čašama s vodom na noćnom ormariću. Te su proteze, a to znaju svi koji ih imaju ili koji su vrlo bliski s nekim tko ih nosi, vrlo nezgodne, često ispadaju, žuljaju, bole i nisu estetski privlačne. Bezubost predstavlja veliki problem i gubitak osnovnih funkcija zubi, pogotovo kod starije populacije. 

Veliki problemi nastaju kod jedenja, ali i prilikom govora. Tu je uskočila moderna stomatologija koja je usavršila i mobilne proteze, ali je razvila suvremeno rješenje u slučaju bezubosti – All-on- 4 metodu.

 

“To je ustvari zubni most, potpuni sa recimo 12 zuba, koji se fiksira na četiri implantata. Ono što je posebno kod ove metode je sama pozicija i način postavljanja implantata kako bi oni mogli držati sve zube. Isto tako, a to svi vole čuti je da nakon ugradnje implantata pacijent može već u roku 24 sata dobiti fiksne privremene zube. Njih nosi sve dok traje proces oseointegracije implantata”, rekao nam je naš Marko Šlat, dr. med. dent.

 

FIKSNI ZUBI U 24 SATA

U slučaju da ne postoje neki veći problemi i u slučaju da je sve kako treba, zaista, pacijenti iz naše Poliklinike već nakon samo 24 sata nakon ugradnje implantata mogu dobiti fiksne privremene zube. Mnogi nas pacijenti pitaju kako je to moguće. Zahvaljujući napretku tehnologije zubnih implantata, ali i uvođenjem modernih tehnologija u stomatologiju to je itekako moguće.

all-on-4-2-1all-on-4-2-2

Proces nakon ugradnje četiri implantata na koja se postavljaju fiksni privremeni zubi je isti kao i kod ugradnje jednog. Potrebno je četiri do pet mjeseci da implantati srastu s kosti čeljusti i nakon toga se vraćate u našu Polikliniku na otisak za fiksne trajne zube.

 

DUGOTRAJNO RJEŠENJE ZA BEZUBOST

“Uvijek savjetujem sve koji dođu na pregled i dvoume se između proteze i All-on-4 metoda – izaberite All-on-4 jer je to dugotrajno rješenje vaših problema. Uz to, to je fiksno rješenje, a sami trajni zubi na implantatima izgledu zaista predivno, puno bolje od onih na protezi. No, najvažnija je činjenica je se tu radi o fiksnom radu s kojim dugi niz godina nećete imati problema”, ističe naš dr. Šlat.

No, i tu je higijena bitna pogotovo nakon što završi cijeli All-on-4 tretman. Bez obzira što se radi o umjetnim zubima, tj. o zubnom mostu, bitno je da četkate dva puta dnevno te da kostite vodicu za ispiranje. Jedno ćete tako, uz redovite kontrole, svoj novi osmijeh održati savršenim. Ako imate još dodatnih pitanja, naš dr. Šlat vas čeka na konzultacijama i pregledu koji možete rezervirati na +385 98 9050 590 ili putem online obrazca.